16 Şubat 2014 Pazar

Fue Saç Ekimi

Fue Saç Ekimi ( Foliküler Ünite Ekstraksiyonu-FUE )

fue saç ekimi
FUE  hem saçı alırken hem de alınan saçı ekerken doğal sonuçlar elde etmemizi sağlayan bir saç ekimi tekniğidir. FUE ile tüm saç ekimi girişimlerinde olduğu gibi saçlı bölgeden tek tek alınan canlı saç köklerinin saçsız olan bölgeye transferinin gerçekleştirilmesi işlemidir.
FUE’ de donör alanda neşter kullanılmaz, dikiş atılmaz ve köklerin alındığı bölgede gözle görülür bir iz kalmaz, hastayı günlük yaşamından alıkoymadan saçsızlık sorunu yaşayanları yeniden saçlarına kavuşturur.

FUE İşleminin Aşamaları

1. AŞAMA
Ortalama 1 saat sürmektedir.
İlk olarak ense bölgesindeki saçların tıraş edilmesi ile başlanır. Nedeni; saç köklerinin verici bölgeden saç ekim robotu ya da mikro motor ile tek tek alınabilmesi için saçların 0,3 mm. kısaltılması gereğidir. Saç köklerinin alınacağı bölgenin lokal anestezik (jetokain, citanes ve marcaine) ilaçlar ile uyuşturulması
2. AŞAMA
Ortalama 3 saat sürmektedir. Saç köklerinin saç ekim robotu, mikro motor ile tek tek alınması işlemidir. Saç köklerinin alım aşamasında mikro motor ya da saç ekimi robotunun ucunda 0,8-1 mm. pançlar kullanılmalıdır. Sizin de alınan saç köklerini çok rahat bir şekilde sayabilmeniz için saç köklerinin alım aşaması tamamlandıktan sonra saç kökleri özel bir solüsyon içerisine 100’lik gruplar halinde yerleştirilmesi gerekir. 3 aşamaya geçmeden önce sizin için yemek ve ihtiyaç molası verilir.
3. AŞAMA
Ortalama 3 saat sürmektedir.
Doktorunuz ile birlikte ön saç çizginizi oluşturursunuz. Ekilecek olan saç köklerinizin dağlımı ile ilgili son bir kez tekrar karar verirsiniz. Belirlenen ön saç çizginizin bulunduğu bölgeden itibaren ekim yapılacak alan tamamen lokal anestezik ilaçlar ile uyuşturulur. Saç köklerinizin çapı ve saç köklerinin olması gereken derinlik hesaplamaları yapıldıktan sonra saç kökleriniz için saç köklerinin yerleştirileceği yuvalar (kanallar) açılır. Kanal açma işlemi saç ekiminin en önemli kısmını oluşturmaktadır. 

Kanal Açma İşlemi Neden Bu Kadar Önemli?

1. Saç köklerinin beslenebilmesi için saç köklerinin yerleştirileceği mikro kesilerin (kanalların) ekilecek olan greftlerin çapında olması gerekmektedir.
2. Saç köklerinin yerleştirileceği mikro kesilerin açıları dökülme olmadan önceki mevcut olan saçların yönünde açılmalıdır.
3. Verici bölgeden alınan saç köklerinin çapı ve uzunluğu hesaplanmalıdır. Kişiye özel kanal açıcılar kullanılmalıdır.
4. Ekilecek olan greftlerin açıları tecrübeli uzmanlar tarafından, kişinin kafa yapısı ve saç açıklığı gözünde bulundurularak, 45 derecelik açılarla kanalların açılması gerekmektedir.
Saç ekimi işleminde en çok tercih edilen yöntem fue saç ekimidir. Fue yöntemi saç köklerinin tek tek alınıp ekilmesi işlemidir. Fue yöntemi bıçak kullanılmadan uygulanan bir işlemdir. Dikiş kullanılmaz, kişinin beklentilerine göre seans aralığı ayarlanılır. Saç kökleri tek tek alınıp, ekim yapılır. Herhangi bir kesik ve yara izi olmaz. Bayanlarda ve erkeklerde çok rahat bir şekilde uygulanır. Fue yöntemi ile saç ekimi yapıldıktan sonra iyileşme süreci hızlı bir şekilde gerçekleşir. Günlük hayatınıza kısa sürede  devam edebilirsiniz.
Fue yönteminde alınacak saç kökü sayısı fut yöntemine göre daha fazladır. Fue saç ekimi yönteminde ağrı ve acı duyulmaz. Fue saç ekiminden sonra, saç ekimi yapılan kişi normal yaşantısına geri döner. Saç ekimi öncesinde kişiye lokal anestezi uygulanır, sadece ekim yapılacak alan uyuşturulur. Fue saç ekiminde fue motoru olarak adlandırılan ince uçlu cihazla saç ekimi yapılır, böylece daha az sürede ekim işlemi tamamlanır. Nakledilen saç kökü kadar saç teli çıkar. Tek seansta 4000-7000 arası saç kökü alınıp ekilebilir. Fue kötü saç ekimlerinin düzeltilmesinde de önemli bir yere sahiptir.

BİR SEANSTA KAÇ GREFT SAÇ EKİLEBİLİR

Greft Nedir : Greft transfer edilen saç dokularına verilen isimdir, yani ekilecek saç kökleridir.
Saç Ekimi Seansı Nedir : Seans kişiye uygulanacak saç ekim işlemi sayısına denir. Genellikle bir seansta istenilen ekim sonucuna ulaşılır, fakat yeterli olmayan seanslar sonucunda kişiye 2. ve 3. seanslar uygulanabilir.
Saç ekimi işlemi önemli bir operasyondur ve birçok neden saç ekimi sürecini etkilemektedir. Saç ekimi işlemini; kişinin saç yoğunluğu ve saç sıklığı belirler. Ne kadar fazla ise alınacak saç kökü (greft) o kadar fazla olmaktadır, saç seyrek ise alınacak kökte ona göre azalmaktadır. Saç ekim işleminde ne kadar çok greft alınıp ekilirse sonuçta buna oranla daha doğal görünümlü olur.
Alınacak greft sayısı saç ekim yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Fut yönteminde; alınan saç kökleri, ensedeki saç derisinin gevşekliği ve saçın sıklığı ile alakalıdır. Fut saç ekimi yönteminde saç kökleri topluca alındığından 4000-5000 arası greft alınıp ekilebilir.
Fue saç ekimi tekniğinde; saç kökleri tek tek alınıp ekildiği için fut saç ekimi yöntemine göre daha uzun bir operasyondur. Ortalama 8-10 saat sürer ve tek seansta alınan saç kökü sayısı 3000-3500 greft civarında olur. Fakat operasyon sonrasında istenilen neticeye ulaşılamadıysa 2. ve 3. seanslar uygulanarak istenilen saç kökü miktarına erişilir. Alınan saç kökleri saç yapısına göre de değişir, Kişinin saç yoğunluğu ne kadar çok ise alınacak ve ekilecek saç kökü sayısı da o kadar fazla olur, saç  ekimi işlemi kaliteli ve başarılı olur.

Fue ve Fut Saç Ekimi Arasındaki Farklar

fue saç ekimiSaç ekimi operasyonlarında Fut ile Fue teknikleri arasındaki en belirgin fark, saç köklerinin saçlı deriden çıkarılmasıdır. Fut ile fue yöntemlerinin arasındaki tek fark kök alımıdır. Diğer tüm aşamalar aynıdır.
Fue tekniğinde, kökler 1’ li ve 2’ li saç teli içerecek gruplar halinde alınmaktadır. Fut tekniğinde toplu halde alınıp, sonrasında 1’li ve 2’li gruplar haline getirilir. Fut tekniğinde kökler toplu halde alındığı için, ensede bir miktar iz kalma olasılığı vardır. Fue tekniğinde saç alınan bölgede kesinlikle iz kalmamaktadır. Ekim yapılan alan ile, kendi saçlarınız arasında hiçbir fark bulunmamaktadır.
İki teknikte de saç ekimi ve anestezi aynı şekilde yapılır. Fut yönteminde ensedeki saç kökleri, şerit biçiminde, 15-20 cm uzunlukta ve 2-2,5 cm genişlikte deri parçasının kesilip ayrılması ile saçsız tarafta açılan saç kanallarına yerleştirilerek gerçekleşir. Fue yönteminde cerrahi bir operasyona gerek görülmez. Sadece saçların kısaltılarak yaklaşık 0,5 – 1 numara kadar, micro motorlu punchlar yardımı ile kökler alınıp ekilir. Fut yönteminde ekim sonrasında şerit halinde bir iz kalırken, Fue yönteminde ise hiçbir iz kalmamaktadır.
Saç ekimi sonrasında, Fut yöntemi cerrahi bir operasyon olduğundan, ensede 2 hafta kadar hissizlik olabilir. İyileşme süresi de 15–20 gün kadardır. Fue yönteminde ise his kaybı yaşanmaz ve iyileşme süresi de 7 ile 10 gündür. Operasyona girmeden önce Fut yönteminde saçların kısa kestirilmesi gerekli değildir. Fakat Fue yönteminde, operasyon öncesinde saçların tıraşlanması gerekmektedir. Fut saç ekimi yöntemi ile alınan saç köklerinin yaklaşık %90′ı ekilebiliyor, % 5-8 arasında kayıp yaşanıyor. Fakat Fue saç ekimi yöntemi ile alınan saç köklerinin % 100′ü ekilebilmektedir.

Bu kategoriden diğerleri: « Prp Destekli Saç Ekimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder