16 Şubat 2014 Pazar

Mezoterapi İle Saç Tedavisi

Mezoterapi İle Saç Tedavisi

Mezoterapi İle Saç Tedavisi

Saç mezoterapisi, klasik anlamda bilinen mezoterapinin saçlı deriye uygulanması işlemidir. Sadace saçlı deri değil, kaşlar, favoriler, bıyık ve sakal bölgesine de mevcut olan kılların yapısını güçlendirmek için mezoterapi yapılabilir. Saç mezoterapisinden , kıl bulunan bütün alanlara yapılan ve foliküler ünitenin gücünü arttırmaya dönük tedavilerin tümü anlaşılmalıdır. Ancak çoğunlukla sorun saçların dökülmesi olduğundan ve amaç saçlı deriyi güçlendirmek olduğundan saç mezoterapisinden saçlı derinin mezoterapisi anlaşılır.
Saç mezoterapisinin temeli, ilgili bölgeye özel olarak hazırlanmış bir ilacın enjektör yardımı ile enjekte edilmesidir. Sorun çoğunlukla saç dökülmesi veya saçların olması gerektiğinden daha zayıf olmasıdır. Mezoterapi uygulanan saçlı deri bölgesi bu sayede hem daha fazla kanlanır, hem de ilaçların yardımı elde edilen bu etki uzun bir zamana yayılır.
saç mezoterapiKullanılan ilaçlar: Kullanılan ilaçlar saçın yapısında bulunan bazı keratolitik ajanlar, vitaminler, mineraller ve yüzey genişleticilerdir. Hepsi de doğal tedavi ajanları olup bir araya gelmekle sinerjik bir etki oluştururlar.
Etki süresi: Saç mezoterapisinden etkisi çoğunlukta ikinci seanstan itibaren görülmeye başlar. Mezoterapi doktoru daha farklı bir şekilde önermediyse ikinci seansın bir hafta kadar sonra yapılması gerekir. Demek mi saç mezoterapisinden sonra en erken bir hafta sonra olumlu bir sonuç beklemek gerekir.
Genelde ilk seanstan sonra saçlarda bir miktar dökülme olur. Bu durum olağan bir durum olup kesinlikte tedaviden ümit kesmeye sebebiyet vermemelidir. İkinci seanstan sonra bu dökülmeler duracak ve daha güçlü saçların çıkması ile neticelenecektir.
Seans Sıklığı: Saç mezoterapisi HÜCUM TEDAVİSİ ve KORUYUCU TEDAVİ olmak üzere iki ayrı şekilde planlanarak yapılır. Hücum Tedavisi ilk uygulanan tedavidir ve adındın anlaşılacağı üzere daha sık aralıklarla ve kısa sürede yapılır. Saç dökülmesinin aktif olduğu ilk dönemlerde tercih edilir. Hücum Tedavisinde uygulanan adımlar aşağıdaki gibidir:
1. Adım:Haftada bir kez toplam 10 seans.
2.Adım:Haftada bir kez 3 seans, ardından haftada bir kez 2 seans daha olmak üzere toplam 10 seans.
Bu kategoriden diğerleri: « Prp Saç Tedavisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder