16 Şubat 2014 Pazar

Prp Destekli Saç Ekimi

prp saç tedavisi

Prp Destekli Saç Ekimi

PRP: Kişinin kendi kanından elde edilen temiz trombositlerden alınan  zengin plazmanın saç köklerinin bulunduğu cildin orta tabakasına enjekte edilmesi işlemidir.15 gün ara ile 6 seans yapılması uygun görülür.
AMAÇ: Saç dökülmesini önlemek ve cansız olan saç köklerinin kalınlaşmasını sağlamaktır. Saç mezoterapisi ile birlikte uygulandıgında etkisi çok daha iyi olur.

SAÇ EKİMİ ÖNCESİNDE PRP UYGULANMASINDA AMAÇ:

Saç nakli yapılacak bölgedeki kan akışını hızlandırmak ve alınan saç köklerinin bekleme süresinde daha iyi beslenmesini sağlamaktır. Merkezimizde pure prpli saç nakli uygulanmaktadır. Saç ekim  sonrasındada seanslara düzenli olarak devam edilmekte ve saç çıkışları hızlandırılmaktadır.

PRP Tedavisi

İdame yani Koruyucu Tedavilerde amaç Hücum Tedavisi ile elde edilen olumlu etkinin korunmasıdır. Doğal olarak Koruyucu Tedavinin tercih edilmesi için aktif saç dökülmesinin durmuş olması gerekir. Uygulanan Koruyucu Tedavi adımları aşağıdaki gibidir:
1. Adım:Ayda bir seans halinde uygulanır. Mevsim Geçiş Mezoterapisi olarak bilinir. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kışa girerken birer seans yapılmalıdır.
2. Adım:3 ayda bir seans halinde yapılır. Risk grubu içinde yer almayan kişilere yapılır. Daha az tercih edilen bir adımdır.
3. Adım: 6 ayda veya 8 ayda bir yapılan adımdır. Botoxoterapi olarak adlandırılır. Botilismus Toksini adı verilen bir ilaç ile birlikte yapılır. Özellikle yurtdışında yaşayanlar, tedavi için yeterli zaman ayıramayacak denli iş yükü fazla olan hastalar için ideal olan koruyucu tedavi yöntemidir

prp saç tedavisiPRP Saç Tedavisi

PRP (Platelet Rich Plazma) ile saç dökülmesi tedavisi; saç dökülmesini durdurmada ve zayıflamış, cansızlaşmış saç köklerinin canlandırılmasında kullanılan bir yöntemdir.

PRP Saç Tedavisi uygulanmanın amacı:

Zayıflamış, cansızlaşmış ve hatta tüy haline gelmeye başlayan saç telleriyle, ölmeye yüz tutan saç köklerini canlandırıp dirilterek saçların eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.
Kişinin kendi kanının özel bir işleme tabi tutularak, akyuvarların ve trombositlerin ayrılması sonucunda elde edilen plazma, saçsız veya seyrelmiş bölgeye enjekte edilir.
PRP Saç Tedavisi şu şekilde uygulanır:
Hastanın kendi kanı alındıktan sonra (10 cc, bir kaşık kadar), 10 dakika boyunca 3000 devir/dakika santrifüj (ayrıştırma) edilir.  Santrifüj sonucu, kırmızı kan hücrelerinden ayrışan plazma kısmı, mezoterapi veya dolgu yöntemi ile cilde uygulanır.
P.R.P. tedavisinde elde edilen bu plazma yoğun trombosit (pıhtı hücreleri) ve lökositler (beyaz kan hücreleri)  içermektedir. Aktive olmuş trombositler ve lökositler, büyüme faktörleri salgılar. PRP Saç Tedavisi, büyüme faktörleri kök hücrelerin yenilenmesini ve çoğalmasını tetikler. Böylece dokuda ciddi bir yenilenme meydana gelmektedir.

PRP Saç Tedavisi uygulama süresi:

Ortalama 15 günde bir en fazla 30 dakika uygulanır ve genellikle 3-4 ay sürer. Sonrasında her yıl bir defa uygulanması yeterli olacaktır. Bu yöntemin en önemli avantajı, özel plazmanın hastanın kendi kanından elde edilmiş olması ve alerji riski taşımamasıdır.

Benzer Öğeler (etikete göre)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder