15 Şubat 2014 Cumartesi

Fue Ve Fut Arasındaki Farklar

Fue ve Fut Arasındaki Farklar
saç ekimi

Fue Saç Ekimi ve Fut Saç EKimi Arasındaki Farklar

Saç ekimi operasyonlarında Fut ile Fue teknikleri arasındaki en belirgin fark, saç köklerinin saçlı deriden çıkarılmasıdır. Fut ile fue yöntemlerinin arasındaki tek fark kök alımıdır. Diğer tüm aşamalar aynıdır.
Fue tekniğinde, kökler 1’ li ve 2’ li saç teli içerecek gruplar halinde alınmaktadır. Fut tekniğinde toplu halde alınıp, sonrasında 1’li ve 2’li gruplar haline getirilir. Fut tekniğinde kökler toplu halde alındığı için, ensede bir miktar iz kalma olasılığı vardır. Fue tekniğinde saç alınan bölgede kesinlikle iz kalmamaktadır. Ekim yapılan alan ile, kendi saçlarınız arasında hiçbir fark bulunmamaktadır.
İki teknikte de saç ekimi ve anestezi aynı şekilde yapılır. Fut yönteminde ensedeki saç kökleri, şerit biçiminde, 15-20 cm uzunlukta ve 2-2,5 cm genişlikte deri parçasının kesilip ayrılması ile saçsız tarafta açılan saç kanallarına yerleştirilerek gerçekleşir. Fue yönteminde cerrahi bir operasyona gerek görülmez. Sadece saçların kısaltılarak yaklaşık 0,5 – 1 numara kadar, micro motorlu punchlar yardımı ile kökler alınıp ekilir. Fut yönteminde ekim sonrasında şerit halinde bir iz kalırken, Fue yönteminde ise hiçbir iz kalmamaktadır.

Saç ekimi sonrasında, Fut yöntemi cerrahi bir operasyon olduğundan, ensede 2 hafta kadar hissizlik olabilir. İyileşme süresi de 15–20 gün kadardır. Fue yönteminde ise his kaybı yaşanmaz ve iyileşme süresi de 7 ile 10 gündür. Operasyona girmeden önce Fut yönteminde saçların kısa kestirilmesi gerekli değildir. Fakat Fue yönteminde, operasyon öncesinde saçların tıraşlanması gerekmektedir. Fut saç ekimi yöntemi ile alınan saç köklerinin yaklaşık %90′ı ekilebiliyor, % 5-8 arasında kayıp yaşanıyor. Fakat Fue saç ekimi yöntemi ile alınan saç köklerinin % 100′ü ekilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder